Kicsiknek

Zeneovi

Zenekincsek ovisoknak

 

  • Életkor: 4-7 éves korig
  • Középső és nagycsoportos ovisok
  • Személyes vagy online
  • Foglalkozás időtartama: 30 – 40 perc
  • Időpont: egyéni időpontok kiscsoportokban, városi intézményekben
  • Jelentkezés: E-mailben a livi@livizene.hu címen

Komplex zenei és művészeti foglalkozás kicsiknek, mely a zene szeretetén túl a zenei készségfejlesztésre fókuszál. A foglalkozások során elsajátítjuk a zenei írás-olvasás alapjait, fejlesztjük a ritmusérzéket, a belső hallást, a memóriát.

Dalanyagunk felöleli a népi és klasszikus zeneműveket, és helyenként az igényes kortárs gyerekzenekarok dalaival egészül ki. A dalok tanulásába, a zenei készségek fejlesztésébe a társművészeteket (tánc, képzőművészet, irodalom) is aktívan bevonjuk.

A zenetanulás során elsajátított készségek külön előnyt jelentenek az iskolába készülő gyermekek számára, hiszen azok a matematika illetve a nyelvtanulás területein is kamatoztathatók. Segítik még a korai önkifejezést, és biztonságos érzelem megélést.

Miért hasznos a foglalkozás?

R

Mert a zene észrevétlenül is fejleszt

A zene szeretete a legnagyobb és legértékesebb ajándék, amit gyermekünknek adhatunk. Ovis korban a gyermekek különösen fogékonyak a játékos zenére, és szinte észrevétlenül, mégis számukra élvezetes módon lehet fejleszteni őket.

R

Mert az iskolában is hasznos lesz

A már ovis korban elsajátított zenei készségek később, a gyermek iskolás éveiben is hasznosnak bizonyulhatnak, főleg a matematika és a nyelvtanulás terén.

R

Mert a gyermek kitartóbb lesz

A zenetanulás során nem csak a ritmusérzéket, belső hallást, memóriát vagy az egyéb zenei készségeket fejlesztjük, de a gyermek szociális érzékenységét és empátiáját, sőt, a kitartást és a figyelmének a tartós összpontosítását is.

R

Mert egy életen át elkíséri

A zenével való korai ismerkedés azért csodás, mert egy életen át elkíséri a gyermekből felcseperedő felnőttet. Ez egészen más életminőséget, élményeket jelent a számára, szabad belépést a zene világába.

Szeretnék jelentkezni!

A zeneovi foglalkozások időpontja csütörtök 17:30. A foglalkozásra az alábbi gombra kattintva, a Zeneműhely Facebook oldalán elérhető időpontfoglaló segítségével lehet jelentkezni. Várlak benneteket sok szeretettel!


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/mbbauhu0/livizene.hu/wp-includes/functions.php on line 5349